Honkballers maken indruk op Taiwan

Het Nederlands honkbalteam is gisteren in de finale van het toernooi om de Intercontinental Cup in Taiwan strijdend ten onder gegaan. Nederland verloor in een enerverende eindstrijd in de verlenging met 6-3 van titelhouder Cuba. Pas in de elfde inning, die bij een stand van 3-3 begon, gaf de ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn zich gewonnen.

Nooit eerder bereikten de Nederlandse honkballers de eindstrijd van dit toptoernooi. De kwam in de finale na een overwinning afgelopen zaterdag van 3-0 op Japan in de halve eindstrijd.

Tegen Cuba leidde Nederland gisteren na de tweede inning knap met 2-0. Pas in de zevende inning kwam Cuba op gelijke hoogte. In de tiende inning wisten beide partijen opnieuw te scoren. Daarna nam Cuba definitief afstand van Nederland, dat in de slotfase vijf veldfouten maakte.

Voor Nederland brachten Raily Legito, Danny Rombley en Michael Duursma de punten binnen. Eugene Kingsale maakte indruk met een tweehonkslag. Dirk van ’t Klooster liet drie honkslagen noteren.

Cuba beschikte uiteindelijk toch over meer slagkracht, hoewel de kampioensploeg twee honkslagen minder had dan Nederland (zeven tegen negen). Met een homerun in de tiende inning en een tweehonkslag was Duvergel de beste hitter van de Cubanen, die foutloos verdedigden. Met een driehonkslag was ook Urgelles belangrijk.

Op de heuvel deed pitcher Rob Cordemans de eerste zes innings uitstekend werk. Diegomar Markwell nam het karwei daarna prima over. Nick Stuifbergen en Dave Draijer waren niet opgewassen tegen de Cubaanse slagmannen, die hun land voor de tiende keer de titel bezorgden. (ANP)