Goederentrein en sprinter botsen

Goederentrein en sprinter botsen Rotterdam, 20 nov. Op het rangeerterrein van het Centraal Station Rotterdam heeft zich vanochtend om 10.00 uur een botsing voorgedaan tussen een sprinter en een goederentrein. Er vielen geen gewonden. Beide treinen vertrokken uit het station. Door nog onbekende oorzaak kwam de sprinter op het spoor van de goederentrein terecht en raakte deze aan de zijkant. Beide treinen ontspoorden. Twee containers met een lading van Jack Daniels whiskey barstten open. De overige containers bevatten geen zware giftige stoffen en zijn nog intact. Omdat de stroom in dergelijke gevallen van de bovenleiding wordt gehaald, was treinverkeer van en naar Rotterdam onmogelijk. Foto Dirk-Jan Visser (Foto: Dirk-Jan Visser / Rotterdam: 20-11-2006): Een botsing tussen een goederentrein en een lege passagierstrein heeft maandagochtend een chaos veroorzaakt op het spoor rond Rotterdam CS Visser, Dirk-Jan