Federer veel te sterk voor Blake in finale van officieus WK

Shanghai. Roger Federer heeft gisteren in Shanghai het toernooi om de Masters Cup gewonnen. De 25-jarige Zwitser was in de finale van het afsluitende `wereldkampioenschap` te sterk voor de Amerikaan James Blake. De nummer 1 op de wereldranglijst zegevierde met 6-0, 6-3 en 6-4. Federer speelde in de eindstrijd niet geheel foutloos. Blake dwong elf breekpunten af op de soms haperende service van zijn tegenstander. Desalniettemin had Federer nog geen anderhalf uur nodig om zijn twaalfde titel van 2006 te winnen. Hij schreef de Masters Cup voor de derde keer in vier jaar op zijn naam en herhaalde daarmee de topprestatie van de Amerikaan Pete Sampras, die als laatste tennisser de wereldtitel drie keer veroverde. Federer verdiende met zijn triomf ruim een miljoen euro. Hij bracht daarmee zijn prijzengeld in 2006 op meer dan 6 miljoen euro en is de eerste tennisser die in een jaar meer dan 8 miljoen dollar op de baan bijeen sloeg.