Debuut Montoya niet saai

Juan Pablo Montoya wilde na afgelopen seizoen weg uit de Formule 1, die naar de mening van de Colombiaanse autocoureur „saai” is. Die kritiek leidde tot een vervroegd vertrek bij het McLaren-team, waardoor Montoya zijn debuut in de Amerikaanse Nascar-klasse al in de laatste race van het seizoen maakte. Saai maakte de Colombiaan het gisteren niet in Miami: hij crashte op spectaculaire wijze.

De Dodge Charger van Montoya werd in de 252ste ronde van de race van achteren aangereden. Met zestien ronden te gaan spinde de auto van de baan en kwam tegen een afzetting terecht, waarna de wagen vlam vatte. De voormalig Formule 1-coureur kon ongedeerd zijn auto verlaten.

Montoya wil volgend jaar een volledig seizoen rijden in de Nascar Cup, het kampioenschap in de Amerikaanse toerwagenklasse dat dit jaar werd gewonnen door Jimmie Johnson. „Ik reed vandaag niet voor de punten of wat dan ook”, zei Montoya na afloop. Tijdens de race zag hij voor zijn neus een concurrent crashen, waarna hij over de teamradio riep: „Dit is waar racen om draait. It’s hard but it’s so cool.”