Begin er dan ook niet over

putin_robes_2.jpgZe zijn weer dikke vrienden, George en Vladimir. Ze doen weer de dolste dingen samen. Zondag tekenden ze 800 pagina’s protocol voor toetreding van Rusland tot de wereldhandelsorganisatie WTO. Daarna trok iedereen een mal jurkje aan.

Goedkope gebaren voor Bush onder de huidige omstandigheden, betoogde ik eerder. Als het Democratisch Congres het WTO-akkoord afschiet, valt Bush dat verder niet meer aan te rekenen.

malle_pakjes.jpgDe Russen zien dat ook wel in, vandaar dat ze het ontkennen. Wat dan juist weer een bevestiging is. Minister Gref van Handel stelt dat het, na 13 jaar gesteggel, onverwachts vlotte akkoord helemaal niets met de machtswisseling in Washington heeft te maken. Als dat zo is, begin er dan ook niet over.

Enfin, voor Rusland maakt het niets uit. Als het Congres de zaak afschiet, kan men weer duister speculeren over ‘zekere kringen binnen de Verenigde Staten’ die niet willen dat Rusland … etc, etc.