sir elton john pleit voor een verbod op `georganiseerde religie`

De Britse zanger sir Elton John heeft gepleit voor een verbod op georganiseerde religie, die volgens hem mensen aanzet tot `haat jegens homoseksuele mensen`.

Georganiseerde religie ontbeert compassie en verandert mensen in `haatdragende lemmingen` vertelde hij afgelopen week in de Observer Music Monthly Magazine. Maar, zei de zanger, hij hield van de boodschap die Jezus Christus wilde overbrengen, en van de mooie verhalen die hij op zondagsschool hoorde. Hij zei dat hij veel homo`s kende die van hun religie hielden. Maar toch: ”Religie is altijd vol haat tegen homo`s geweest.” Vandaar dat hij een verbod op religie wil, ”ook al bevat het prachtige elementen”. Veel problemen die homo`s in het voormalig Oostblok en Rusland hebben, ontstaan volgens Elton door anti-homobewegingen die door de kerk gesteund worden. De zanger riep alle religieuze wereldleiders op om een conclaaf te houden, om het lot van de wereld, die aan de rand van een derde Wereldoorlog staat volgens hem, te bespreken.