Radio Voorkeur

De horizon. Rechtstreeks debat tussen islamitische politici over de ‘islamofobie’ in Nederland en het buitenlandbeleid. Lijsttrekker van Groenlinks Femke Halsema zet ook uiteen wat haar partij kan betekenen. Radio 5, 19.30-20.10u.

Opium. Gesprek met violiste Janine Jansen over haar nieuwste cd met de romantische vioolconcerten van Mendelssohn en Bruch die zij maandag in het Amsterdamse Concertgebouw zal spelen. Verder de Amsterdamse violist Christiaan Bor over het 25-jarig bestaan van het Reizend Muziek Gezelschap en André Manuel over Tom Waits. Radio 1, 19.04-20.00u.

Zaterdagavond@VPRO. Een ontmoeting met de uit Uruguay afkomstige zangeres Beatriz Aguiar, die sinds 1990 in Nederland is. Verder muziek van Tom Waits en van stemkunstenaars als Anna Homler en David Moss. Concertzender, 20.00-1.00u.

Met het oog op morgen. Gast is André Rouvoet (ChristenUnie). Radio 1, 23.04-24.00u.

Šimek ’s nachts. Gesprek met VVD-lid en minister Rita Verdonk. Radio 1, 0.02-1.00u.