Radio Voorkeur

Opium. Actrice Mirjam Stolwijk vertelt over haar rol van Maria Stuart in het gelijknamige stuk bij het Nationale Toneel. Verder de Asterix- en Obelix-specialisten van Nederland, historicus René van Royen en classica Sunnyva van der Vegt over hun boek Grieken komen van Venus, Romeinen van Mars. En aandacht voor de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen. Radio 1, 19.04-20.00u.

NPS Spotlight. Over pianist Kees Wieringa die in 1986 afstudeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Met muziek van o.a. Simeon ten Holt, Philip Glass, Arnold Schönberg, Supersister, Brian Eno en David Byrne. Concertzender, 20.03-22.00u.

Radio Atelier. Reportage uit Tuktoyaktuk, een Inuit-nederzetting in het westelijk Poolgebied van Canada, waar de klimaatverandering en opwarming van de aarde drie keer sneller gaat dan elders. De nederzetting staat bekend als de broeikashoofdstad van de wereld. Door het stijgende zeewater en het smelten van de permafrost dreigt Tuktoyaktuk binnenkort zelfs in de golven te verdwijnen. Radio 1, 21.04-22.00u.