Natte zondag in het zuiden

Vanochtend valt er langs de oostgrens nog een drup motregen. In de rest van het land is het droog en klaart het vanuit het westen langzaam op. Vanmiddag is de zon vaker te zien en blijft het op een enkele bui in het zuidwestelijk kustgebied na droog. Er waait een matige, en aan zee krachtige zuidwestenwind. Het wordt vanmiddag op de meeste plaatsen 11 à 12 graden.

Vanavond en vannacht neemt de kans op buiige regen verder toe door nadering van een actieve storing vanuit het zuidwesten. Onder de wolken blijft het in het zuidwesten zacht met 6 à 7 graden, in het noordoosten blijft het droog en kan het tijdens opklaringen afkoelen naar 4 graden. Vlak bij de grond wordt het nog kouder.

Zondag overdag trekt bovengenoemde storing via België naar Duitsland en kan het in de zuidelijke helft van het land (en met name in Limburg) flink en langdurig gaan regenen. In het noorden blijft de neerslag beperkt. In Groningen blijft het misschien wel helemaal droog met zelfs nog ruimte voor een enkele opklaring. Met een matige tot vrij krachtige van zuidoost naar zuidwest draaiende wind wordt het op de meeste plaatsen een graad of 8.

Begin volgende week blijven actieve depressies op de Oceaan het weer bepalen door regen en soms veel wind. Daarbij blijft het voorlopig nog steeds aan de zachte kant.