Internet Voorkeur

VerkiezingsKijker. Het Intelligent Systems Lab Amsterdam (ISLA) van de Universiteit van Amsterdam heeft in samenwerking met het Instituut voor Publiek en Politiek een handige site gemaakt voor wie nog niet weet op welke partij moet worden gestemd: de VerkiezingsKijker. Hiermee kunnen alle partijprogramma’s worden doorzocht op trefwoord. Dus wie wil weten wat de partijen te melden hebben over bijvoorbeeld de hypotheekrente, de WAO, het onderwijs of de files, kan het zoekwoord invullen en krijgt direct de passages over het desbetreffende onderwerp uit alle partijprogramma’s op het scherm. Handig is ook dat een aantal thema’s al is voorgeprogrammeerd en via een uitklapmenu kan worden aangeklikt. Zo kan bijvoorbeeld worden gekozen voor ‘democratie en bestuur’, waarna kan worden geklikt op de subthema’s gemeenten, gekozen burgemeester, grondwet, monarchie, Nederlandse Antillen en Aruba, normen en waarden, provincies, referendum, verkiezingen/kiesstelsel, administratieve lasten, regels.

http://ilps.science.uva.nl/verkiezingen/search.php