Herman Brood

Herman Brood * BEELDENDE KUNST Het Groninger Museum houdt de eerste overzichtstentoonstelling van zanger en beeldend kunstenaar Herman Brood (1946-2001). Naast schilderijen zijn er videoclips te zien, heel veel foto’s en een nagebouwd atelier. „De nonchalance zie je af aan zijn werk, dat in herhaling en trucjes bleef steken. Hij had geen belangstelling voorgaande doeken te overtreffen, of iets nieuws te proberen. [...]. Al had Brood geen museale kwaliteiten, hij had wél invloed. Brood maakte artistieke kernbegrippen salonfähig: authenticiteit, creativiteit, en de mythische lifestyle van gekke kunstenaars. De acceptatie van die begrippen, is zijn verdienste.” Sandra Smets, 13 november 2006 T/m 28 jan Groninger Museum, Groningen. Inl.: 050-3666555, www.groningermuseum.nl Brood, Herman

Het Groninger Museum houdt de eerste overzichtstentoonstelling van zanger en beeldend kunstenaar Herman Brood (1946-2001). Naast schilderijen zijn er videoclips te zien, heel veel foto’s en een nagebouwd atelier.

„De nonchalance zie je af aan zijn werk, dat in herhaling en trucjes bleef steken. Hij had geen belangstelling voorgaande doeken te overtreffen, of iets nieuws te proberen. [...]. Al had Brood geen museale kwaliteiten, hij had wél invloed. Brood maakte artistieke kernbegrippen salonfähig: authenticiteit, creativiteit, en de mythische lifestyle van gekke kunstenaars. De acceptatie van die begrippen, is zijn verdienste.”

Sandra Smets, 13 november 2006

T/m 28 jan Groninger Museum, Groningen. Inl.: 050-3666555, www.groningermuseum.nl