Heracles wint voor eigen publiek van NAC

Heracles zit op het juiste spoor voor een derde jaar in de eredivisie. De Almeloërs wonnen gisteravond voor eigen publiek van NAC Breda: 2-0. De Braziliaanse goudvink Everton en de Belg Stefaan Tanghe scoorden.

Voor Heracles werd het na een aantal nederlagen tijd punten te pakken om het jaar boven de streep te kunnen afsluiten. Trainer Ruud Brood koos dan ook voor een aanvallend concept: drie man achterin, een sterk bezet middenveld en drie spitsen. Het resulteerde voor rust in welgeteld één kans, een creatie van de centrale as: Remon de Vries, Kwame Quansah en Everton. De Braziliaan reageerde alert op het steekpasje dat hem voor Edwin Zoetebier zette.

NAC werd niet minder van de openingstreffer. Integendeel. De afronding van de Brabanders liet wel te wensen over. Sander van Gessel (kopbal naast) en Mike Zonneveld (schot naast) hadden per ommegaande de gelijkmaker kunnen aantekenen. De beste mogelijkheid was voor Leonardo, plaaggeest voor elke defensie in de eredivisie. De Braziliaan degradeerde Emmanuel Boakye en De Vries in een vloeiende beweging, maar zag zijn inzet boven Martin Pieckenhagen tegen de lat spatten.

Ook in de tweede helft vond NAC geen openingen tegen de compact en agressief spelende Almeloërs. Die waren, met een voorsprong, duidelijk beter thuis in de kleine ruimte op kunstgras. Ook al werden ze met elke wissel defensiever en NAC offensiever. In een van de gevaarlijke uitvallen besliste Tanghe het duel.

NAC-trainer Brandts noemde de overwinning van Heracles na afloop „verdiend”. „Het verzorgde voetbal van de afgelopen weken heb ik nu bij ons niet gezien. Veel fouten in het begin. Daarna kwam wel een fase van beter voetbal, maar dan moet een van die drie kansen er in. In de tweede helft hebben we te weinig gebracht. Wat het meest stoort, is dat we zoveel beter kunnen.” (ANP)