Golfidool maakt overstap

Rotterdam, 18 nov. ‘Een van de eerste Nederlandse golfidolen’. Zo werd Joost Luiten (20) vorige maand genoemd nadat hij in Zuid-Afrika beslag had gelegd op de wereldtitel voor amateurs, samen met Tim Sluiter en Wil Besseling. Gisteren werd de neoprof gepresenteerd als nieuwste aanwinst van Golfteam Holland, dat jonge golftalenten een financieel onbezorgde overstap naar de professionals wil bieden.

De afgelopen dagen probeerde Luiten tevergeefs een kaart te halen voor de Europese Tour. De ‘zwaar teleurgestelde’ golfer zal daarom in 2007 uitkomen in een van de satellietcircuits van Europa. Gevraagd naar zijn plannen zei hij bij zijn presentatie: „Hard trainen, want ik wil bij de beste spelers van de wereld gaan behoren.”

Luiten maakte eerder als amateur deel uit van het ‘talent team’ van Golfteam Holland.