Design en kunst op Drentse platteland

Design en kunst op Drentse platteland Nieuw Roden, 18 nov. Trendwatcher en stijlgoeroe Lidewij Edelkoort maakte van museum Het Kunstpaviljoen in Nieuw Roden een villa met stijlkamers vol eigentijdse vormgeving. Het strakke gebouw op het groene platteland van Drenthe kwam zelden zo goed tot zijn recht. De nieuwe witte tafels, lampen en kasten van Studio Job ogen ouderwets ambachtelijk, maar zijn modern en geestig. Bijna iedereen die iemand is in de Nederlandse en de internationale vormgevingswereld kreeg van Edelkoort een plaatsje in de strakke ruimtes. Piet Hein Eek, Tord Boontje, Dick Bruna, Philip Starck, Jürgen Bey, Maarten Baas, Prada, Hella Jongerius, allemaal designer-kunstenaars. Edelkoort koos ze ook omdat veel mensen werk van deze ontwerpers bezitten. Want ons huis is ons museum, wil ze maar zeggen. Tot en met 29 januari, do-zo, 13-17 uur, www.kunstpaviljoen.nl. Foto Sake Elzinga Nederland - Nieuw roden ( Drenthe ) - 19-10-2006 Kunstpaviljoen , nostalgische stijlkamers van de toekomst van Li Edelkoort. Foto: Sake Elzinga Elzinga, Sake