www.nrc.nl

www.nrc.nl Straatsburg. De Expeditie Europa is aangekomen in Straatsburg. „De laatste en grootste Franse stad (met tot 1847 het hoogste gebouw van de wereld, foto) die de expeditie aandoet leek in eerste instantie ook de onvriendelijkste. Lukte het tot nu toe moeiteloos om de bus in of vlakbij het centrum te parkeren, Straatsburg doet aan verkeersbeleid, en dan kun je het boven de 3,5 ton wel vergeten. Eerst volgden we maar de bordjes naar het parkeerterrein voor autobussen, maar daar waren we duidelijk niet welkom. De volgende stap was een speciaal terrein voor camping-cars, ver buiten de stad aan de Rijn, met zicht op Duitsland.” www.nrc.nl/ee

Socialite. Correspondent Freek Staps blogt over het leven in New York. Vandaag over Tinsley Mortimer. (foto) „‘Famous for nothing. Ready for anything’ (dank je wel, New York Post). Tinsley is momenteel verreweg de bekendste ’socialite’ (Van Dale: lid van de beau monde) van New York.

In de praktijk komt het er gewoon op neer dat niemand vaker op feestjes verschijnt dan Tinsley, dat ontwerpers, bladenmakers en wie dan ook aandacht aan haar besteden en waarom ze ook alweer bekend en interessant is. (En ik doe daar graag even aan mee. New York kan namelijk niet meer zonder haar.)

Haar claim to fame? Mmm. Moeilijk te zeggen. Haar man (lees de hilarische trouwaankondiging in The New York Times) is erfgenaam van het Standard Oil-kapitaal, stamt af van de eerste opperrechter van het land en is nu voorlichter – ‘vice president for marketing’ – bij een financiële instelling. Maar hij heeft geen zin in al die feestjes.”

www.nrc.nl/newyork

Straatsburg. De Expeditie Europa is aangekomen in Straatsburg. „De laatste en grootste Franse stad (met tot 1847 het hoogste gebouw van de wereld, foto) die de expeditie aandoet leek in eerste instantie ook de onvriendelijkste. Lukte het tot nu toe moeiteloos om de bus in of vlakbij het centrum te parkeren, Straatsburg doet aan verkeersbeleid, en dan kun je het boven de 3,5 ton wel vergeten. Eerst volgden we maar de bordjes naar het parkeerterrein voor autobussen, maar daar waren we duidelijk niet welkom. De volgende stap was een speciaal terrein voor camping-cars, ver buiten de stad aan de Rijn, met zicht op Duitsland.”

www.nrc.nl/ee