Wisselvallig

Vanavond neemt vanuit het westen de bewolking toe door de nadering van een storing. Na middernacht gaat het regenen. De meeste regen wordt in de kustprovincies opgevangen bij een stevige zuidenwind, tijdelijk hard, kracht 7. Onder de wolken wordt het niet koud met minima rond 9 graden.

Morgen begint de dag in de oostelijke provincies nog met wat lichte regen. In het westen is het droog en breekt de zon af en toe door. ’s Middags is het in het oosten droog en wordt het met een matige zuidwestenwind en wat zon 11 graden. De kust lijkt dan gevoelig te worden voor een enkele bui. Er waait een krachtige zuidwester en het wordt 12 graden.

De verwachting voor zondag blijft onzeker. Vanuit het zuidwesten nadert een volgende, veel actievere storing. De neerslaghoeveelheden en de wind zijn afhankelijk van de koers van deze storing. Meest waarschijnlijk is dat het zwaartepunt van de neerslag over het zuiden en zuidoosten van het land zal trekken, mogelijk met veel neerslag. In het noorden lijkt het wat betreft de neerslag mee te vallen, aan zee kan tijdelijk een forse noordwestenwind opsteken.

Begin volgende week blijft het wisselvallig met soms vrij veel wind en vooral aan zee buien. Door aanvoer van vrij zachte lucht blijven de temperaturen boven normaal. Overdag wordt het 10 à 11 graden. ’s Nachts blijft het kwik ruim boven het vriespunt.