Voorzitter TROS weg

Karel van Doodewaerd is met onmiddellijke ingang opgestapt als voorzitter van de TROS. Dat heeft de omroep gisteren bekendgemaakt. Van Doodewaerd stopte eerder dit jaar al als directeur van het omroepbedrijf. Het besluit moet volgens het bestuur van de vereniging een einde maken aan „de al enkele maanden durende gespannen verhoudingen in de organisatie”.

Een peiling onder het personeel, georganiseerd door de vakbonden, legde deze week bloot dat een groot aantal werknemers van de TROS geen vertrouwen meer heeft in Van Doodewaerd. De crisis tussen de voorzitter en het personeel van de TROS ontstond in juni. Van Doodewaerd tekende op eigen gezag een overeenkomst met productiebedrijf D&D om de tv-tak onder te brengen in een gezamenlijk bedrijf. Het Commissariaat voor de Media ging niet akkoord met het plan. Van Doodewaerd: „Het is wrang dat ik nu mijn positie moet neerleggen. Er was oppositie onder het personeel tegen de samenwerking, terwijl ik slechts de continuïteit van het bedrijf probeer te waarborgen.”

De TROS gaat op zoek naar een nieuwe voorzitter en een nieuwe directeur. Ex-vicevoorzitter Huib Boermans neemt de leiding waar.