Voetballer Ferenc Puskas overleden

Voetballer Ferenc Puskas overleden Rotterdam, 17 nov. Ferenc Puskas, die wordt beschouwd als de beste Hongaarse voetballer aller tijden, is vandaag op 79-jarige leeftijd in Boedapest overleden. Puskas, die in de jaren vijftig en zestig furore maakte, leed al geruime tijd aan de ziekte van Alzheimer. Een longontsteking en hoge koorts werden hem fataal. ‘De galopperende majoor’ (links) maakte in 1954 deel uit van het Hongaarse elftal dat in Bern de WK-finale met 3-2 verloor van Duitsland. Als clubvoetballer maakte hij faam bij Real Madrid. Foto Ullstein pagina 18: necrologie Endspiel vor 65.000 Zuschauern im Berner Wankdorf-Stadion: Deutschland - Ungarn 3:2 (2:2) - Spielszene: Der Ungar Ferenc Puskas (links) beim Torschuss; rechts Werner Liebrich. - 04.07.1954 ullstein - Hartung