Televisie Overige Films

Daddy Day Care (Steve Carr, 2003, VS). In luie komedie begint ontslagen Eddie Murphy samen met een vriend een onconventioneel kinderdagverblijf. Tot ergernis van branchegenote Angelica Huston. RTL5, 20.30-22.20u., onderbroken door reclame.

Ghosts of Mars (John Carpenter, 2001, VS). Gewelddadige science fiction-horror smaakt naar een B-film en is een soort remake van Carpenters eigen Assault on Precinct 13 (1976). Op Mars ontfermt politieagente Pam Grier zich over topcrimineel Ice Cube. Ook met Natasha Henstridge, Jason Statham. RTL7, 22.30-0.15u.

The Pelican Brief (Alan J. Pakula, 1993, VS). Beetje warrige verfilming van bestseller van John (The Firm) Grisham door de in samenzweringen op hoog niveau gespecialiseerde vakman Pakula (All the President’s Men). Studente Julia Roberts, die theorie ontwikkelde over de moord op twee rechters, wordt belaagd door alom aanwezige sluipmoordenaars. Journalist Denzel Washington schiet te hulp. Net5, 22.30-1.00u.

* The Man Who Wasn’t There (Joel en Ethan Coen, 2001, VS/GB). Negende film van de gebroeders Coen is een ironische film noir in zwart-wit, speelt zich af in het jaar 1949 in een klein stadje in Californië en gaat over de kapper (Billy Bob Thornton), zijn vrouw (Frances McDormand), haar minnaar, over afpersing, moord, schuld, over het lot en het toeval. Volgens de Coens is de film vooral geïnspireerd door de boeken van James M. Cain, zoals die verfilmd zijn door Billy Wilder (Double Indemnity, 1944), Michael Curtiz (Mildred Pierce, 1945) en Tay Garnett (The Postman Always Rings Twice, 1946). Het vakmanschap van de Coens steekt dat van deze regisseurs naar de kroon. En ze doen het anders. De vrouw van de kapper is te oud en te dik voor een femme fatale. Femmes fatales spelen bovendien geen bingo. Interessant is dat niet de minnaar de hoofdrol speelt, maar de bedrogen echtgenoot. Ned.2, 23.55-1.45u.