PS3 in actie

Sciencefiction-pc voor 600 dollar Sciencefiction-pc voor 600 dollar PS3

Zes jaar na de geboorte van de PlayStation heeft Sony deze week de PS3 uitgebracht. Vorige week in Japan, vandaag in de VS en volgend jaar in Europa. Na zo veel voorpret – lees: uitstel – kunnen we de features wel dromen. De PS3 is een superkrachtige gameconsole in een zwart of zilverkleurig sciencefiction jasje. „Wel gevoelig voor vingerafdrukken”, schrijft Cnet in een verder uitstekende recensie. Maar als het goed is zit je met handen aan de controller, niet aan die „sleek looking machine”.

De draadloze controller is bewegingsgevoelig en heeft dezelfde knoppen als die van de vorige PlayStation2. PS3-spellen moeten een heel nieuwe dimensie toevoegen van realistisch gamen. Dankzij de Blu-ray disks hebben ontwikkelaars meer opslagruimte om gecompliceerde games te schrijven en een stuk beter gebruik weten te maken van de Cell-processor. De PS3 is net als z’n concurrent Xbox360 een multimediamachine, die ruimte biedt aan grote hoeveelheden foto’s en muziek. In de VS kost het apparaat zo’n 600 dollar. Dat lijkt een hoop geld, maar voor zo’n bedrag koop je echt geen professionele game-pc. Laat staan eentje in een sciencefictionbehuizing.

Marc Hijink

Bekijk een filmpje van de PS3 op nrc.nl/hebben.