Nieuwe krant zonder chef

De beoogd hoofdredacteur van het nieuwe gratis dagblad van investeerder Marcel Boekhoorn, Ben Rogmans, mag pas vanaf oktober volgend jaar in die functie aan de slag. Dat heeft de rechter in Haarlem vanochtend bepaald.

Krantenuitgever Wegener begon een zaak tegen zijn oud-directeur, om te voorkomen dat Rogmans naar een nieuwe concurrent vertrekt. Het concern hield Rogmans aan een concurrentiebeding dat twee jaar zou moeten gelden. De kantonrechter heeft daar een jaar van gemaakt. „Dit komt neer op een beroepsverbod”, zegt Rogmans. „Het is vooral vervelend voor mijzelf. Het heeft geen gevolgen voor de krant.” Jan Jaap Heij en Frank Poorthuis vormen nu samen de hoofdredactie. Rogmans overweegt een hoger beroep.

PCM Uitgevers zou participeren in de krant, maar afgelopen weekeinde besloot het bestuur zich uit het project terug te trekken.