Nalbandian, Federer naar halve eindstrijd

shanghai. Titelhouder David Nalbandian en de Zwitserse nummer één van de wereldranglijst Roger Federer staan in de halve eindstrijd van de Masters Cup, het jaarlijkse toernooi van de beste acht tennissers van het jaar. Nalbandian won gisteren in Shanghai in twee sets van de Amerikaan Andy Roddick. Federer versloeg vervolgens de Kroaat Ivan Ljubicic met 7-6 (2) en 6-4. Federer won alle drie zijn partijen in de rode groep. Nalbandian won slechts één duel, net als Roddick en Ljubicic. De Argentijn gaat verder op basis van een beter setgemiddelde. In de gouden groep is de Amerikaan James Blake al zeker van een plaats bij de laatste vier. Hij speelt vandaag tegen Tommy Robredo, die zich niet meer kan plaatsen. De partij tussen de Spanjaard Rafael Nadal en de Rus Nicolai Davidenko - beiden hebben één partij gewonnen en één verloren - zal uitmaken wie de vierde halvefinalist wordt.