Jongste vragensteller

Vorige week ben ik naar de opnames van het jeugdjournaal debat geweest. In oktober was er een oproep voor wie een vraag aan iemand van de politiek had. Ik had wel een vraag. Maandag heb ik gebeld met Pieter van het jeugdjournaal. Hij vond dat ik een leuke vraag had. Ik kreeg van meester Jacques vrij. Ook Wouter mocht mee.

We gingen met de trein naar Den Haag. Daar kregen we eerst broodjes en limonade en eierkoeken en werd er uitgelegd wat we moesten doen. We mochten niet praten en schreeuwen tijdens de opname (behalve als je aan de beurt was). Ik was best zenuwachtig. Gelukkig was ik als eerste aan de beurt. Ik was de jongste vragensteller. De meeste kinderen waren van groep 7/8. Wouter mocht achter Balkenende zitten. De opname duurde wel 2 uur, daarna werden er foto’s gemaakt door mensen van de pers. Zelf hebben we ook wat foto’s gemaakt. Ik ben met Mark Rutte, Winfried en JP op de foto gegaan. Ik vond het een erg leuke dag! Zaterdag was de uitzending en hebben we gezien dat er veel was uitgeknipt. Ik vond het best raar om mezelf op de tv te zien.

Ik vond politici erg aardig, vooral J.P. Balkenende. Ook waren de mensen van het jeugdjournaal erg aardig.

Verslag jeugdjournaal-debat van Max van Midden, 9 jaar, uit Weert