Je moet er wat voor over hebben

Overal in de stad hangen mensen rond bij elektronicazaken. Ze wachten – sommigen al sinds dinsdag – op de nieuwe Playstation. Kijk hier naar een filmpje dat we gisterenmiddag maakten voor de Best Buy aan 23rd Street. Inclusief mijn opmerking dat er zoveel te doen is in New York, en dat deze jongen dan op

Overal in de stad hangen mensen rond bij elektronicazaken. Ze wachten - sommigen al sinds dinsdag - op de nieuwe Playstation.


Kijk hier naar een filmpje dat we gisterenmiddag maakten voor de Best Buy aan 23rd Street. Inclusief mijn opmerking dat er zoveel te doen is in New York, en dat deze jongen dan op de stoep gaat zitten. En zijn reactie: „I live in New Jersey, so that’s why.

(Dat is overigens dezelfde winkel als waar de grappenmakers van ImprovEverywhere niet zo lang geleden voor consternatie zorgden toen ze verkleed als winkelpersoneel de zaak bestormden.)

In Hartford, Connecticut (drie uur rijden hier vandaan), liep het wachten afgelopen nacht verkeerd af. Twee gewapende mannen vroegen de wachtenden in het donker om geld. Een van de PlayStation-fans zei er iets van en werd beschoten.

Toen ik zelf gisteravond uit de film kwam (The Departed) kwamen rijk en arm New York weer eens dicht bij elkaar. Voor de winkel Circuit City stond ook nu nog steeds een rij wachtenden, zonder uitzondering donkere jongens. Koud en nat van de regen. Vijftig meter verderop een andere man, ineengedoken op de stoep, ingeklemd tussen twee winkelwagens. Hij had heel andere wensen.