iPod voor al uw onvermoede wensen

Apple heeft meer dan 68 miljoen iPods verkocht in vijf jaar. Dagelijks komt weer één of ander accessoire op de markt. Sommige zijn overbodig, maar ze verkopen wel.

Vraag: welke van de drie iPod-accessoires bestaat niet? 1) een kanten slipje met iPod-zakje, 2) een wc-papierhouder met iPod-aansluiting of 3) een iPod-hoesje van struisvogelhuid.

Antwoord: ze bestaan alledrie. Sex sells, en een iPod en accessoire misschien nog wel beter. Ze zijn er te kust en te keur, voor jong (een geluidssysteem voor in de wieg) en oud (een iPod-vibrator). Deze iPod-economie heeft voor dit jaar een geschatte waarde van 2 miljard dollar.

De iCarta is een witte closetpapierhouder met vier geïntegreerde vochtvrije luidsprekers (twee tweeters en twee woofers). Of noem het een ‘potdok’, welke de accu van de iPod oplaadt tijdens de stoelgang. De iCrib (www.munchkin.com) is een soortgelijk apparaat voor in de wieg, met timer en nachtlampje in ‘verzachtende kleuren’. En met een gratis verzameling slaapmuziek van Mozart, samengesteld door een neurobioloog en een componist die muziek schreef voor The Matrix. Voor peuters is er de iPulse Bear (www.sharperimage.com), een teddybeer met in z’n buideltje een dok voor een iPod. Het beertje heeft een ingebouwde luidspreker en discolampjes in z’n klauwen.

Dokken voor volwassenen zijn er volop. Neem de iLamp-collectie (www.ilampstore.com), een serie bureaulampen met halogeenlampje en luidsprekers. Verder is er iPod-meubilair zoals de iRocker (www.adonisfurniture.com), een fauteuil met ingebouwde versterker en surround sound-speakers. De Concerto Table (www.concertotable.com) is een witgelakte eettafel in de vorm van een vleugelpiano. Een dok in het tafelblad verbindt de iPod met een versterker en luidsprekers en de tafel kost 8.000 dollar (6.200 euro).

Slapen naast een iPod kan ook, in ‘’s werelds meest comfortabele iPod-dock’: een bed (www.designmobel.co.nz/pause.html) met dok en luidsprekers. Een een kussen voor een iPod-verslaafde? Ook geen probleem, Google vindt er meerdere, waaronder miPillow (www.martex.com), een kussen met draadloos geluidssysteem en de Pillow Pod (www.toy-play.com), een felgroen pluche kussen.

Voor het dragen van een iPod zijn er ook allerlei producten, zoals de Levi’s Redwire (www.levis.com), een spijkerbroek met iPod-dok in een zijzakje met een ingenaaid snoertje naar een koptelefoonaansluiting. De tunebuckle (www.tunebuckle.com) is een gesp voor een broekriem waar een iPod nano in past en een iPod op het hoofd kan ook: een iSoundCap (www.isoundcap.com) is een petje of hoofddoek met zakje voor een iPod. En de iPanty (www.thesexysociety.com) is een kanten slipje met roze strikje en iPod-zakje nano.

Nog intiemer is de OhMiBod (www.ohmibod.com), een vibrator die trilt op het ritme van de muziek uit een iPod. Gebruikers van de OhMiBod kunnen op internet tips voor goede vibratormuziek uitwisselen. Misschien net zo wonderlijk zijn luxe iPod-hoesjes (www.difusi.com), gemaakt van leer van slangen, struisvogels en alligators, kamelen en lammeren.

Het wachten is op een broodrooster, stofzuiger en tuinkabouter met iPod-dok. Mochten die nog niet bestaan.

    • Jeroen Pietersma