Internet Voorkeur

Weerweb. „Met een maximumtemperatuur van 16,6 graden is in De Bilt donderdag een nieuw decaderecord gevestigd. Bovendien was het in De Bilt nog nooit zo laat in het jaar warmer dan 16 graden.” Aldus bericht de website van de Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie (‘sinds 1974’) op haar website. Een interessante site voor wie is geïnteresseerd in het weer en de veranderingen daarin. De huidige warmte slaat alle records, becijferde de vereniging: „Volgens de eerste berichten was het donderdag in Maastricht met 18,8 graden het warmst. Alleen 13 november 1938 was met 19,7 graden hier warmer. Hoogste temperatuur ooit na 10 november was 19,9 graden in Oost-Maarland, gemeten op 11 november 1995. Volgens onze huidige verwachting komt de herfst van 2006 uit op een gemiddelde temperatuur van 13,2 graden, 0,6 graden warmer dan de warmste herfst sinds 1706.” Aan de website leveren tal van ‘weeramateurs’ hun bijdrage met metingen en analyses. Deze dagen vormen hoogtij voor weerwatchers, die met elkaar in discussie gaan over het klimaat. De ‘daggegevens’ van weeramateurs in het land zijn vrijelijk te raadplegen, evenals meteorologisch interessante foto’s. Maar wie de satellietbeelden van de VWK wil zien, moet eerst lid worden.

Voor meer weer:www.vwkweb.nl/cms/