Fabrikant Philip Morris tegen sigaretten in films

LOS ANGELES, 17 nov. De Amerikaanse sigarettenfabrikant Philip Morris heeft film- en televisiemakers opgeroepen niet langer zijn sigaretten te gebruiken. ”We doen een beroep op de entertainmentbedrijven om afbeeldingen van onze merken en de beeldmerken die erbij horen, uit hun films te weren”, luidde de tekst in een advertentie die het bedrijf in Variety en The Hollywood Reporter plaatste. Het bedrijf zegt zich de onderzoeken aan te trekken waaruit blijkt dat jongeren vooral tot roken worden aangezet doordat ze filmsterren een sigaret zien opsteken. Volgens critici probeert het tabaksconcern zich echter vooral in te dekken tegen mogelijke rechtszaken. Tegenwoordig roken overigens vooral filmboeven, de helden roken over het algemeen niet meer.