`Duizenden banen op de tocht bij Volkswagen België`

Brussel, 17 nov. Bij de fabriek van Volkswagen in het Belgische Vorst verdwijnen mogelijk duizenden banen. Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel worden wellicht 3.000 tot 4.000 van de in totaal 5.200 werknemers ontslagen. Vanmiddag zou er op het hoofdkantoor van Volkswagen in Wolfsburg worden vergaderd over productieplanning van de autofabrikant voor het komende jaar. Dan zou naar verwachting duidelijk worden welke fabrieken van Volkswagen welke auto`s mogen produceren. In België wordt gevreesd dat de productie van de Golf geheel of gedeeltelijk vnaar Wolfsburg wordt verplaatst. Voor Vorst zouden de scenario`s variëren van een beperkte herstructurering met een verlies van enkele honderden banen tot een `uitdoofscenario`. Dat zou betekenen dat de fabriek op termijn wordt gesloten.