5 redenen om uit te gaan

BIHP

Amsterdam: Keizersgracht 355.Telefoon (020) 622 45 11. Keuken open 11.00-01.00, vrij-za tot 22.30.Gemiddelde prijs 3-gangen à la carte € 45,00Categorie: Nieuw

Gloednieuw restaurant sinds kort gevestigd op de Keizersgracht in Amsterdam. Het is strak en modern ingericht en toch erg sfeervol. Een wisselende kaart waarvan het voorgerecht van notenpaté met zuurkool een tip is. De bediening oogst lof, eindelijk weer eens een echte gastheer in Amsterdam. Enige nadeel is de wel erg beperkte capaciteit van BIHP, reserveren wel gewenst, want het is er klein.uitstekend | Vanavond heerlijk met zijn vieren gegeten in dit geweldig leuke eetcafé. In BIHP heerst een leuk sfeertje en het eten is heerlijk! De Franse uiensoep was geweldig! De bediening in het restaurant erg vriendelijk.

(09-11-2006 D. en B. te Amsterdam)

goed | BIHP op de Keizersgracht is echt een aanwinst in de Negen Straatjes. Het restaurant is klein, gezellig, lekker en betaalbaar. Ik vond het echt goed!

(08-11-2006 M. R. te Amsterdam)

Heeft u erg lekker gegeten of viel het juist tegen? eet en recenseer mee metwww.nrc.nl/iens

2 VIDEOFILMPJES

The One Minutes 2006

Amsterdam: Het Ketelhuis, Westergasfabrieksterrein. Vrijdag 19.00-23.00u, zaterdag 13.00-23.00u & zondag 13.00-17.00u. Inl: 020-6840090 & www.theoneminutes.org

Van vrijdag tot en met zondag kan je in Het Ketelhuis eindeloos veel videofilmpjes van één minuut zien tijdens het TOM festival. Een programma met speciale thema- en landenselecties, de Ketelhuis awards, live performances, discussies en gelegenheid tot ‘meet & greet’. Het festival eindigt zondagavond in Paradiso met de uitreiking van de One Minutes Awards (tommies). Vanaf 21 november zijn de filmpjes van de winnaars te zien in het Haags Gemeentemuseum.

3 FRANKRIJK

Franse Passie

Utrecht: Centraal Museum. Inl: 030-2362362; www.centraalmuseum.nl

Dit weekeinde worden in het Centraal Museum verschillende activiteiten georganiseerd rondom de tentoonstelling Franse Passie. Conservator Marja Bosma spreekt vanavond om 19.30 uur over de Franse 19de eeuwse schilderkunst en de totstandkoming van de tentoonstelling. Op zondag (13.30 uur) organiseert wijnhandel Van A.C. Dongen een wijnproeverij in de Fundatie van Renswoude, naast het museum. Verder kan je zondag (15.00 uur) naar het debat ‘L’Après-midi de la Bourgeoisie’, over het ontstaan van onze (politieke) cultuur na de Franse revolutie.

4 WORKSHOP

Flirten doe je zó!

Den Haag: Museum voor Communicatie. Zondag 13.00u & 14.30u. Reserveren niet nodig, maar vol is vol. Inl: 070-3307500; www.muscom.nl

Wordt je vooral gezien als broer of zien jongens je als one of the guys? Wil je vrijer zijn in de omgang met iemand die je leuk vindt? Zondag is er in het Museum voor Communicatie in Den Haag een prikkelend programma in het kader van de tentoonstelling de Verleiding. Twee keer, om 13.00 uur en om 14.30 uur, kunnen 25 deelnemers een workshop volgen van auteur en flirtcoach Judith Reinsma over hoe je het eerste contact legt en er vervolgens een leuke ontmoeting van maakt. Reinsma is auteur van Flirten doe je zo! en het gloednieuwe Aantrekkelijk word je zo!

5 JAZZ

Yuri Honing: Wired Paradise

Rotterdam: Lantaren/Venster. Zaterdag 21.00u. Entree: 13/11 euro. Inl: www.lantaren-venster.nl

Saxofonist Yuri Honing wordt al vele jaren beschouwd als één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Europese jazz scene, onder meer dankzij zijn succes met het Yuri Honing Trio. Morgen staat de muzikant in Lantaren/Venster met zijn nieuwe, elektrische band Wired Paradise. Bezetting: Yuri Honing (tenor- en sopraansaxofoon), Frank Möbus: (gitaar), Paul Jan Bakker (gitaar), Tony Overwater: basgitaar en Joost Lijbaart (drums).

Rectificatie / Gerectificeerd

In Uit eten met Iens (vrijdag 17 november, pagina 28) staat dat restaurant BIHP in Amsterdam gevestigd is aan de Keizersgracht 355. Dit moet zijn 335. Ook staat dat de gemiddelde prijs voor een 3-gangen menu 45 euro is. Volgens de eigenaar is dit 32,50 euro.