45 Estafette 46 Lucas Hüsgen

foto Roeland Fossen Lucas Hüsgen, auteur FOTO: Roeland Fossen Fossen, Roeland

Lucas Hüsgen (1960) is schrijver. Hij debuteerde in 1992 met de roman Zeehond in wormgat en een jaar later als dichter met Nevels orgel. In 2003 verscheen de essaybundel Nee, maar het gebeurt. De laatst verschenen poëziebundel is Deze rouwmoedige schoonheid, uit 2005.

Lucas Hüsgen nodigt uit: Peter van Lier.

„Peter van Liers poëzie loopt in lichtvoetige ernst en met scherp bewustzijn door de wereld, tastend of zij (zowel wereld als poëzie) zich nog ooit aanbiedt als de idylle die ze had kunnen zijn. Alom stuit hij op breuklijnen: kan het gedicht ze ooit overwinnen? Misschien nooit, maar we lezen wel een aanstekelijke queeste.”

Dit is deel 46 van de gedichtenestafette. Elke week publiceert een dichter een nieuw gedicht en nodigt, met een korte motivatie, een collega uit voor de week erna.