260.000 mensen dansten tegelijk

260.000 mensen dansten tegelijk den haag. In het gemeentehuis van Den Haag dansten gisterenochtend om kwart over elf tientallen mensen vijf minuten op What a Feeling van The Hughes Corporation. In heel Nederland deden gisteren meer dan 260.000 mensen hetzelfde. Daarmee vestigden ze een nieuw wereldrecord gelijktijdig dansen, dat in Guinness World Records terecht moet komen. De recordpoging was een initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen. Dat voert in opdracht van het ministerie voor Volksgezondheid een landelijke campagne om Nederlanders meer te laten bewegen. In het Haagse stadhuis dansten ook oud-politicus Paul Rosenmöller en oud-schaatster Barbara de Loor mee, beiden ambassadeur voor het instituut. Naast schoolkinderen, politieagenten, brandweermannen, studenten en ambtenaren op verschillende plekken in het land deden zelfs de bewoners van het Big Brother mee. De deelnemers hebben met hun succesvolle recordpoging 196.596 Canadezen die in 2002 samen de Hokey Cokey dansten verslagen. Voor getuigenverslagen en meer foto's van het wereldrecord: www. heelnederlanddanst.nl. 60127 naar 7585 Foto Roel Rozenburg Den Haag:16.11.6 Stadhuis/Atrium. Nederland danst. © foto Roel Rozenburg Rozenburg, Roel

In het gemeentehuis van Den Haag dansten gisterenochtend om kwart over elf tientallen mensen vijf minuten op What a Feeling van The Hughes Corporation. In heel Nederland deden gisteren meer dan 260.000 mensen hetzelfde. Daarmee vestigden ze een nieuw wereldrecord gelijktijdig dansen, dat in Guinness World Records terecht moet komen.

De recordpoging was een initiatief van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen. Dat voert in opdracht van het ministerie voor Volksgezondheid een landelijke campagne om Nederlanders meer te laten bewegen. In het Haagse stadhuis dansten ook oud-politicus Paul Rosenmöller en oud-schaatster Barbara de Loor mee, beiden ambassadeur voor het instituut.

Naast schoolkinderen, politieagenten, brandweermannen, studenten en ambtenaren op verschillende plekken in het land deden zelfs de bewoners van het Big Brother mee. De deelnemers hebben met hun succesvolle recordpoging 196.596 Canadezen die in 2002 samen de Hokey Cokey dansten verslagen.

Voor getuigenverslagen en meer foto's van het wereldrecord: www. heelnederlanddanst.nl. 60127 naar 7585