waarom zit er een advertentie om nrc.next?

Het is een experiment en wij willen graag weten wat de lezers daarvan vinden.

Waarom zo’n opvallende advertentie? Voor de adverteerder is het eenvoudig: die bereikt op een bijzondere manier een groot publiek.

Voor de krant is het minder eenvoudig. Het maken van een kwaliteitskrant kost geld: denk aan een wetenschapsredactie, aan correspondenten in het buitenland, aan fotografen en aan vormgevers. Dat geld komt voor ongeveer 60 procent van abonnees en kopers van de krant, voor ongeveer 40 procent uit advertenties.

Als we de krant niet duurder willen maken, zijn advertenties dus noodzakelijk. Maar advertenties mogen niet zo dominant zijn dat ze de primaire functie van de krant hinderen: het brengen van nieuws, duiding en opinies.

Laat maar horen.

Hans Nijenhuischef redactie nrc.next

Reageer op de advertentie op het nextlog: www.nrc.nl/nextlog