Vanavond enige regen

Na deze absurd zachte novemberdag, wordt het de komende tijd wat de warmte betreft minder extreem. De middagtemperaturen zullen rond 11 à 12 graden schommelen, waar een graad of 9 als normaal wordt beschouwd. De aangevoerde lucht blijft vanuit het zuiden komen en daarmee behoudt novemberkou haar plekje in het hoge noorden.

Alleen in Lapland is het namelijk winters, met overdag waarden tussen 0 en 5 graden. Elders in Europa is het net als bij ons aan de zachte kant. De hoogste maxima manifesteren zich in Zuid-Spanje, de zuidelijke helft van Italië en in Griekenland. Daar is het veelal 19 tot 21 graden. In Spanje heeft het vandaag fors geregend, net als in Frankrijk en Engeland.

Vanuit het westen komt geheel Nederland vanavond in de regen terecht, waarna het vannacht in de westelijke kustprovincies geleidelijk weer droog wordt. De meeste neerslag komt in de zuidoosthoek terecht, met in Limburg plaatselijk 7 à 8 millimeter.

Morgenochtend valt in het oosten eerst wat regen en elders kunnen een paar mistbanken voorkomen. In de middag is het overal droog met af en toe wat zon. De zuidelijke wind neemt tegen de avond toe naar kracht 5 op de kust. Van het weekeinde maakt vooral de zondag kans op een paar buitjes. In de nacht daarnaartoe is landinwaarts een graadje vorst aan de grond mogelijk.