Televisie Overige Films

Liever verliefd (Pim van Hoeve, 2003, Ned). Op initiatief van het Filmfonds vervaardigde remake van een ‘Europese succesfilm’ – de Duitse televisiefilm Sex oder Liebe? (Christoph Schrewe, 2000) – is een vaardig niemendalletje annex romantische komedie over een vrouw die niet kan kiezen tussen twee mannen, en ze daardoor beiden dreigt te verliezen. Regisseur Van Hoeve ('Westenwind') kan zelf niet kiezen of hij zijn heldin (Miryanna van Reeden) nu door wraaklust of verlegenheid wil laten motiveren. Geproduceerd door Johan Nijenhuis en Alain de Levita. Ned.3, 20.30-22.10u.

Thunderball (Terence Young, 1965, GB). Vierde James Bondfilm, met Sean Connery. Adolfo Celi is de op wereldmacht beluste schurk met een voorliefde voor haaien. Veronica, 20.30-23.00u.

Kiss of Death (Barbet Schroeder, 1995, VS). Remake van gelijknamige invloedrijke film noir (Henry Hathaway, 1947) werd een actiethriller annex ‘crime melodrama’ over besproete autodief (David Caruso) die onder druk van de politie (Samuel L. Jackson) een gangsterkoning (Nicolas Cage) verraadt. RTL7, 20.30-22.25u.

Les années campagne (Philippe Leriche, 1991, Fr). Speelfilmdebuut biedt ouderwets portret van volwassenwording op het platteland. Met Charles Aznavour en Françoise Arnoul als grootouders. TV5, 21.00-22.45u.

Coup de tête (Jean-Jacques Annaud, 1979, Fr). Intelligente provincieklucht met politieke bijbedoelingen. Tweederangs voetballer Patrick Dewaere scoort onverwachts beslissende doelpunten en neemt lokale notabelen te grazen. Morgen, TV5, 14.25-16.15u.

633 Squadron (Walter Grauman, 1964, GB). Standaardoorlogsfilm waarin buitengewoon heldhaftige piloten Cliff Robertson en George Chakaris nazi-munitiefabriek in Noorwegen onschadelijk maken. Morgen, BBC2, 14.35-16.10u.