Televisie Film van de Dag

The Thomas Crown Affair. Niet alle remakes zijn per definitie overbodig. De nieuwe versie van The Thomas Crown Affair uit 1968 is soms beter dan het origineel. Daarin beraamde de allerrijkste man van de wereld (Steve McQueen) uit verveling een bankoverval, en werd achtervolgd door de elegante en intelligente Faye Dunaway, premiejaagster voor de verzekering. Dunaway keert in de remake terug als psycholoog van de nieuwe Thomas Crown, gespeeld door – toen nog – Bondacteur Pierce Brosnan, die in Rene Russo een formidabele tegenstander treft als hij een Monet heeft gestolen uit het Metropolitan Museum. Natuurlijk worden jager en prooi verliefd, maar de vraag is of ze elkaar kunnen vertrouwen. De kwestie van diefstal en verzekering is slechts een metafoor van de onderliggende vraag of sterke, onafhankelijke karakters zich wel aan elkaar kunnen overgeven.(John McTiernan, 1999, VS), Net 5, 20.30-22.40u.

André Waardenburg