Puntverlies Duitsland op Cyprus

Het Duitse voetbalelftal heeft gisteravond in groep D zijn eerste puntenverlies geleden in het EK-kwalificatietoernooi. In Nicosia speelde de nummer drie van het afgelopen WK met 1-1 gelijk tegen ‘voetbaldwerg’ Cyprus. Ballack opende na een kwartier de score voor de Duitsers. De Cyprioot Okkas maakte vlak voor rust de gelijkmaker.

Duitsland blijft, samen met Tsjechië dat gisteravond niet in actie kwam, groepsleider met tien punten uit vier duels. Beide landenploegen spelen in maart 2007 hun volgende kwalificatieduel tegen elkaar in Praag. In dezelfde poule won Ierland gisteravond met 5-0 van San Marino. De beste twee landen uit elke groep plaatsen zich voor de eindronde die in 2008 in Oostenrijk en Zwitserland wordt gehouden.

Rusland heeft in groep E van de kwalificatie voor het Europees kampioenschap een uitzege geboekt. Het team van bondscoach Hiddink won in Skopje met 2-0 van Macedonië. Bistrov en Arsjavin maakten de doelpunten al voor rust. Rusland heeft de kansen op de eindronde daarmee weer in eigen hand. „Dit was verreweg de beste wedstrijd van Rusland sinds ik bondscoach ben”, reageerde de nog ongeslagen Hiddink na afloop.

Kroatië heeft zich in groep E bovenaan genesteld door in Tel Aviv met 4-3 van Israël te winnen. Finland won in groep A met moeite van Armenië. Routinier Mika Nurmela redde zijn ploeg door al na tien minuten met het hoofd te scoren.