Pool meldt poging tot omkoping

De Poolse international Jacek Bak beweert dat een onbekende hem vlak voor de voetbalinterland tegen België gisteravond heeft willen omkopen. Bak kreeg via een telefoontje een bedrag van 10.000 euro toegezegd als hij ervoor kon zorgen dat Polen zou verliezen van België. Bak zei dat tegen tegen de Poolse sportkrant Przeglad Spotowy.

België verloor in Brussel met 1-0 van Polen, dat Leo Beenhakker als bondscoach heeft. De ‘rode duivels’ zijn door de nederlaag ver verwijderd van plaatsing voor het Europees kampioenschap in 2008.

Aanvoerder Maciej Zurawski bevestigde het verhaal van Bak in een andere krant. De Gazeta Wyborcza tekende op dat Bak het vreemde telefoontje had gerapporteerd aan Zurawski. „We hebben het er niet lang over gehad. We moeten dit niet opblazen.” (ANP)