Onthoud die naam, mensen

12f_1.jpgTinsley Mortimer. “Famous for nothing. Ready for anything” (dank je wel, New York Post). Tinsley is verreweg de bekendste ‘socialite’ van New York, op het moment (Van Dale: lid van de beau monde).

In de praktijk komt het er gewoon op neer dat niemand vaker op feestjes verschijnt dan Tinsley, dat ontwerpers, bladenmakers en wie dan ook aandacht aan haar besteden en waarom ze ook alweer bekend en interessant is. (En ik doe daar graag even aan mee. New York kan namelijk niet meer zonder haar.)

Haar claim to fame? Mmm. Moeilijk te zeggen. Haar man (lees de hilarische trouwaankondiging in The New York Times) is erfgenaam van het Standard Oil-kapitaal, stamt af van de eerste opperrechter van het land en is nu voorlichter - ‘vice president for marketing’ - bij een financiële instelling. Maar hij heeft geen zin in al die feestjes.

Dus Tinsley moet het zware werk helemaal zelf opknappen. En daar is ze eigenlijk niet zo goed in. Ze studeerde wel aan de prestigieuze Columbia University („It was so beautiful. The architecture and everything. It might as well have been in Europe.”) maar nam ontslag bij het tijdschrift Vogue. Want? Ze moest er ‘s ochtends ook al goed uitzien. ‘s Avonds is ze daar simpelweg beter in.

Blogs draaien om haar (Gawker, Socialiterank, nysocialdiary), bij het koffieautomaat gaat het over niets anders en deze week gaf ze zelfs een interview aan de veelgelezen tabloid New York Post. Conclusie? Niets staat haar ultieme bekendheid meer in de weg. Behalve Paris Hilton dan.

Voor de liefhebbers, enkele quotes van de 30-jarige.

Everyone I’ve met in Japan has been absolutely adorable,” she says. „They have big smiles on their faces, and they just are so cute and seem so happy to meet you or work with you or something.

I was wearing this hot pink - so perfect, ’cause pink’s my favorite color - Givenchy dress. It was pink and it had these little crystal buttons down the side and it had this big bow, like, right up here, and the bow, and the pink - I mean, it co uldn’t be more perfect for me! And I wear it, and Vogue was doing a sort of ‘color of the moment’ or something, and I just opened the magazine and saw it. I was so excited. I mean, I like to see my picture.