Om naar uit te kijken

BEELDENDE KUNST

Charlotte DumasFotograaf Charlotte Dumas (1977) werd bekend met een serie portretten van politiepaarden en -honden die door hun compositie, lichtval en verstilde pose herinnerden aan de schilderijen van Delacroix en Géricault. In Museum De Pont toont Dumas nu twee nieuwe series: hoofdportretten van renpaarden en foto’s van wolven, die ze maakte in natuurreservaten in Noorwegen, Italië, Duitsland en VS.

18 nov t/m 21 jan in De Pont, Wilhelminapark 1, Tilburg. Di-zo 11-17u

OPERA

Ben HeppnerDe beroemde Amerikaanse tenor Ben Heppner zingt scènes uit Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest: delen uit Die Walküre, Siegfried en Götterdämmerung, afgewisseld met instrumentale delen. Lothar Koenigs dirigeert.

21 nov. 20u15 res 010-2171717

POP

The KooksGenoemd naar het lieve liedje Kooks van David Bowie heeft deze groep uit het Engelse Brighton wel een miljoen exemplaren verkocht van debuutalbum Inside In/Inside Out. Hun muziek is een vrolijke mix van folk, pop, rock en zelfs een beetje ska, met kennis van het popverleden en een goed oor voor aantrekkelijke melodieën. Voorprogramma The Spinto Band is al net zo’n veelkleurig popmonster.

21 nov Paradiso, Amsterdam.

KUNSTBEURS

pAn Van 19 tot en met 26 november wordt in de Rai de PAN gehouden, de vooraanstaande beurs van Nederlandse kunsthandelaren. In de dagen voor de beurs opent, keuren 17 experts de aangeboden objecten op echtheid. Onder de deelnemers handelaren in een breed spectrum, manuscripten, schilderkunste, moderne kunst, en oriental art.

PaN Amsterdam, Rai, Europaplein, Amsterdam. Inl 020-54910 12. Open 11-19u. Entree €12,50.

THEATER

Maria Stuart Het Nationale Toneel en De Appel, slaan de handen ineen voor een opvoering van Maria Stuart de klassieker van Friedrich Schiller. Will van Kralingen speelt de Britse koningin Elizabeth, die de strijd om bekoring en macht voert met haar Schotse rivale Maria Stuart (Mirjam Stolwijk). Erik Vos regisseert.

Première 16 nov. Tournee t/m 13 jan. Inl 070-3181444 & www.nationaletoneel.nl

DANS

Ulysses Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen is onlangs wakker gekust door nieuwe leidster Kathryn Bennetts. Na Forsythe’s Impressing The Czar komt zij nu met The Return of Ulysses een nieuw ballet van de Duitser Christian Spuck, op live muziek van Henry Purcell.

24-26 nov Stadsschouwburg, Antwerpen. Inl. 0032-77-373839 of www.koninklijkballetvanvlaanderen.be