Nieuwe roman Arnon Grunberg bij uitgever Rothschild & Bach

rotterdam. De nieuwe roman van Arnon Grunberg verschijnt voorjaar 2008 bij Uitgeverij Rothschild & Bach. Voor de tweede keer werkt Grunberg nu samen met Oscar van Gelderen, die in 2004 als uitgever van Vassallucci zijn roman De joodse messias uitbracht. Volgens Vic van de Reijt, uitgever bij `huisuitgeverij` Nijgh & van Ditmar, is het geen definitieve overstap. Grunberg tekende onlangs voor zes nieuwe projecten bij Nijgh & van Ditmar, waaronder een novelle, essays en een roman in 2009. Ook zou Grunberg hem op het hart hebben gedrukt ”tevredener dan ooit” te zijn. Van de Reijt betreurt het niet dat Grunberg af en toe een uitstapje maakt: ”Wij zijn al lang blij dat wij zijn huisuitgeverij zijn.” Grunbergs officieuze debuut uit 1993 - De dagen van Leopold Mangelmann - verscheen destijds eveneens bij een uitgeverij Rothschild & Bach. Die uitgeverij ging in datzelfde jaar ter ziele. Van Gelderens uitgeverij is naar het bedrijfje vernoemd.