Kies de slechtste lobbyist

Het aantal lobbyisten in Brussel wordt geschat op zo’n 15.000. Ze lobbyenlobby.jpg voor alles, zelfs voor of tegen strengere regels voor lobbyisten. Veel non-gouvernementele organisaties (ngo’s), die zelf ook lobbyen natuurlijk, vinden dat het bedrijfsleven te machtig is in Brussel omdat het meer lobbyisten heeft die makkelijker toegang krijgen tot de mensen die er toe doen. Om aandacht te vragen voor dat standpunt hebben enkele ngo’s een verkiezing georganiseerd van ‘de slechtste lobbyist’. Op deze website kun je je stem uitbrengen. Genomineerd zijn onder meer een zogenaamde belangengroep van artsen en patiënten, die in werkelijkheid wordt gefinancierd door de farmaceutische industrie, en een adviseur van het Europees parlement die in dienst is van een grote pr-firma. In de categorie worst privileged acces is onder anderen Europees Commissaris Günter Verheugen (Industriebeleid) genomineerd.

    • Jeroen van der Kris