Internet Voorkeur

Partijprogramma op mp3. Over minder dan een week zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Veel kiezers weten nog altijd niet op welke partij ze op 22 november moeten stemmen. Sommigen besluiten snel nog even alle verkiezingsprogramma’s door te nemen. Op de websites van de partijen zijn deze allemaal te downloaden. Maar wie leest urenlang partijprogramma’s vanaf een computerscherm? Uitprinten is ook niet ideaal; als alle stemgerechtigden dat zouden doen, blijft er geen boom meer over.

De verkiezingsprogramma’s zijn nu ook op de mp3-speler te beluisteren. De programma’s van tien partijen zijn namelijk gedeeltelijk of in z’n geheel ingesproken en te downloaden op de website 123luisterboek.nl. De verkiezingsprogramma’s zijn gratis van de site te halen. Sommige lijsttrekkers hebben een introductie bij de partijprogramma’s ingesproken, zoals Jan Peter Balkenende, Wouter Bos en Femke Halsema. Dit zijn vooral oproepen om toch vooral op hun partij te stemmen. Zo zegt Femke Halsema: „Ik nodig je uit om te kiezen voor een sociaal, groen en tolerant Nederland.” Zullen er echt Nederlanders zijn die voor de verkiezingen tijdens het hardlopen naar partijprogramma’s luisteren?

Download partijprogramma’s in mp3-formaat: www.123luisterboek.nl