Het ontstaan van aards leven was `onvermijdelijk`

Rotterdam, 16 nov. Het ontstaan van het leven op aarde was net zo onvermijdelijk als de vorming van sneeuwvlokken in koude, vochtige lucht. De geologische omstandigheden op de vroege aarde dwongen het ontstaan van het leven als het ware af. Dat schrijven bioloog Harold Morowitz en natuurkundige Eric Smith in een zojuist verschenen working paper van het Santa Fe Institute in New Mexico, een wetenschappelijke denktank. Volgens Morowitz en Smith stond chemische en fysische zelforganisatie aan de wieg van het leven. Een aarde met leven is simpelweg stabieler dan een zonder, concluderen zij. Een impliciet gevolg van deze hypothese is dat iedere andere waterige en rotsige planeet met een naburige zon ook leven zou moeten hebben.

http://www.santafe.edu/research/publications/workingpapers/06-08-029.pdf