Gus van Sant als `maestro` in R`dam

ROTTERDAm. De Amerikaanse regisseur Gus Van Sant staat centraal in het programma-onderdeel `Meet the Maestro` tijdens het eerstvolgende International Film Festival Rotterdam. In dit filmprogramma zal de vernieuwde versie van zijn speelfilmdebuut Mala Noche (1985) worden vertoond en drie korte films geïnspireerd op Van Sants werk. Dat meldde het festival dinsdag. Elf Zuid-Hollandse filmtheaters vertonen van december tot februari de film To Die For (1995). `Meet the Maestro` is een samenwerking tussen het festival elf filmtheaters in Zuid-Holland en de instelling Kunstgebouw. De 36e editie van het Rotterdams filmfestival is van 24 januari tot 4 februari 2007. Of Van Sant zelf naar Rotterdam komt, is nog niet bekend. ”We zijn daar nog mee bezig”, aldus een woordvoerder.