Gemeente Dordrecht heeft de beste website

Rotterdam. De gemeente Dordrecht heeft van alle Nederlandse gemeentes de beste website, gevolgd door Enschede en Leidschendam-Voorburg. Hekkensluiter is de gemeente Simpelveld. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek `Overheid.nl Monitor`, waarin overheidssites de maat genomen wordt. Bij de provinciale websites is Limburg de winnaar, op de voet gevolgd door Flevoland en Utrecht. Onderaan staat de provincie Drenthe. Van alle ministeries heeft Volksgezondheid, Welzijn en Sport de beste website. Het onderzoek is in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken voor het achtste achtereenvolgende jaar uitgevoerd. De diverse overheidswebsites werden onderzocht op gebruiksvriendelijkheid, transparantie, elektronische dienstverlening, gepersonaliseerde dienstverlening en toegankelijkheid.