Geen Egyptenaren bij basketbalweek

HAARLEM, 16 nov. Het Egyptische Gezira Sports Club heeft zich afgemeld voor de Haarlem Basketball Week, die eind volgende maand wordt gehouden. Volgens de organisatie heeft de Egyptische overheid deelname verhinderd, omdat ook de Israëlische nationale selectie in Haarlem actief is. Het bestuur van de HBW zegt ontstemd te zijn over het besluit. Gezira zou in de eerste helft van de HBW uitkomen, Israël in het tweede deel. Omdat een finale tussen beide ploegen niet kon worden uitgesloten, werd de Egyptische club gedwongen van deelname af te zien. ”We hebben vanaf het begin verteld dat een Israëlisch team mee zou doen. De clubleiding was akkoord. De wending van afgelopen week komt niet van de club, maar van de politieke krachten waar ook de clubleiding niet tegenop kan”, aldus toernooidirecteur Frank Voskuilen.