Computerspelletje schokt commissaris

Computerspelletjes moeten minder gewelddadig worden. Dat vindt de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie. Europees commissaris Franco Frattini (Justitie) heeft eerder deze week een brief gestuurd over dit onderwerp aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie van de Europese Unie. Frattini wil dat de ministers tijdens een bijeenkomst in december praten

Computerspelletjes moeten minder gewelddadig worden. Dat vindt derule_of_rose.jpg Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie.
Europees commissaris Franco Frattini (Justitie) heeft eerder deze week een brief gestuurd over dit onderwerp aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie van de Europese Unie. Frattini wil dat de ministers tijdens een bijeenkomst in december praten over mogelijke maatregelen.
De Europees Commissaris denkt onder meer aan een vrijwillige gedragscode voor producenten van computerspelletjes. Verder wil hij dat er meer bekendheid wordt gegeven aan het bestaande etiketteringsysteem, dat aangeeft hoe gewelddadig spelletjes zijn.
Frattini schrijft dat er „onlangs een spel op de markt is gekomen waarin een jong meisje wordt onderworpen aan lichamelijk en geestelijk geweld”. Frattini was „diep geschokt door de obscene wreedheid en brutaliteit”. Frattini doelde op het spel Rule of Rose, gemaakt voor Sony’s Playstation.