Albanees gaat zijn koran verkopen

Albanees gaat zijn koran verkopen Rotterdam. Skender Halim Prushi heeft een piepkleine koran in zijn hand. Het boek is 26,8 millimeter lang, 21,6 millimeter breed en 10,9 millimeter dik. Het weegt 5,2 gram. Prushi woont in het dorpje Lac in het noorden van Albanië, ongeveer 55 kilometer van de hoofdstad Tirana. De mini-koran is al generaties in het bezit van de familie Prushi. Maar nu wil de eigenaar het boekje verkopen aan een museum. In de Arabische wereld of in het Westen, dat maakt hem niet uit. Als de koran maar in goede handen komt. De koran, het heilige boek van de islam, bevat alleen uitspraken die Mohammed ervoer en doorgaf als letterlijk door God – door bemiddeling van de engel Gabriël – aan hem geopenbaard. Foto Arben Celi, Reuters Skender Halim Prushi holds a small Koran, measuring 26.8 mm long by 21.6 mm wide, with thickness of 10.9 mm and weighing 5.2 grams, in his hand at his home in the northern Albania town of Lac some 55 km (34 miles) from Tirana November 15, 2006. The tiny Koran has been with the Prushi family for generations, but now he wants to sell it to a museum either in the Arab world or the West. REUTERS/Arben Celi REUTERS

Skender Halim Prushi heeft een piepkleine koran in zijn hand. Het boek is 26,8 millimeter lang, 21,6 millimeter breed en 10,9 millimeter dik. Het weegt 5,2 gram. Prushi woont in het dorpje Lac in het noorden van Albanië, ongeveer 55 kilometer van de hoofdstad Tirana. De mini-koran is al generaties in het bezit van de familie Prushi. Maar nu wil de eigenaar het boekje verkopen aan een museum. In de Arabische wereld of in het Westen, dat maakt hem niet uit. Als de koran maar in goede handen komt. De koran, het heilige boek van de islam, bevat alleen uitspraken die Mohammed ervoer en doorgaf als letterlijk door God – door bemiddeling van de engel Gabriël – aan hem geopenbaard.