Zeer zacht

Met zuidenwinden wordt steeds zachtere lucht aangevoerd. Morgen loopt het kwik nog hoger op dan vandaag en komt uit op extreem hoge waarden van circa 17 graden. Na morgen is het minder zacht, maar ook dan liggen de temperaturen boven normaal. Het blijft daarbij wisselvallig.

Vanavond en vannacht is het droog en wordt het niet kouder dan rond 10 of 11 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidenwind. Morgen begint de dag zonnig en lopen de temperaturen uitzonderlijk hoog op: 14 graden in het noorden tot plaatselijk 20 graden in Limburg. Op nadering van een regengebied neemt de bewolking vanuit het westen echter toe. Aan het begin van de middag gaat het in de westelijke provincies regenen. Voor de regen uit kunnen daar windstoten voorkomen. In het oosten schijnt de zon dan nog af en toe en blijft het tot de avond droog. De wind is zuid en matig tot krachtig, kracht 4 tot 6. ’s Avonds en in de nacht naar vrijdag regent het en daalt het kwik naar 10 tot 12 graden.

Pas vrijdagmorgen begint het vanuit het westen droger te worden, waarna vooral in de middag enkele buien vallen met een voorkeur voor de kustprovincies. Met temperaturen die tussen de buien door stijgen naar 12 tot 14 graden is het minder zacht dan morgen.

Zaterdag wordt het nog iets minder zacht met maxima van een graad of 11. In de loop van de dag gaat het wederom regenen. Ook zondag en begin volgende week blijft het wisselvallig. De maximumtemperaturen liggen meestentijds tussen 10 en 13 graden, nog steeds boven normaal.