who's next

who's next Gisteren: Ontwerper Jan des Bouvrie zei over kleurtrends: „Het verklaren of dit of dat een trend wordt over twee jaar is niet mogelijk. Het publiek bepaalt namelijk de kleur die komt. Een klap als 9/11 heeft heel veel invloed op kleur. Na mijn scheiding heb ik door mijn depressie bijvoorbeeld alleen maar zwarte interieurs gemaakt. Prachtig.” Globalisering vindt hij een ramp. „In alle grote steden zie je alleen maar dezelfde winkels. Ik weet niet meer waar ik loop.” Elke werkdag om 12.40u. en 17.45u. (herh.) op RTL 7 en via www.nrc.nl/whosnext. Vandaag Monique Snoeijen bespreekt nrc.next met ontwerper Jan des Bouvrie en praat over kleurtrends. Wat vindt de man die de kleur wit in het interieur introduceerde van kleurvoorspellingen? Nederland, Naarden vesting 14-08-2002 Het Arsenaal. Ontwerper, binnenhuis architect Jan des Bouvrie in zijn werkkamer. Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne

Vandaag

Robert van de Roer bespreekt nrc.next met advocaat Gerard Spong en praat over de Deventermoordzaak. Spong heeft bijstand verleend in de Schiedamse parkmoord waarbij een onschuldige vast heeft gezeten. Hoe kijkt hij aan tegen de Deventer moordzaak?

Gisteren:

Ontwerper Jan des Bouvrie zei over kleurtrends: „Het verklaren of dit of dat een trend wordt over twee jaar is niet mogelijk. Het publiek bepaalt namelijk de kleur die komt. Een klap als 9/11 heeft heel veel invloed op kleur. Na mijn scheiding heb ik door mijn depressie bijvoorbeeld alleen maar zwarte interieurs gemaakt. Prachtig.” Globalisering vindt hij een ramp. „In alle grote steden zie je alleen maar dezelfde winkels. Ik weet niet meer waar ik loop.”

Elke werkdag om 12.40u. en 17.45u. (herh.) op RTL 7 en via www.nrc.nl/whosnext.